Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Bokskåpets hemlighet
Isbn: 978-91-7799-292-9
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2020
Uppläsare: Gunilla Leining
Length: 7 timmar 25 minuter

Ljudbok

Bokskåpets hemlighet

"Med den här boken visar Frida Skybäck att hon är vår okrönta feelgooddrottning." Johanna Wistedt

"Skybäck är ett geni när det gäller historiska kärleksberättelser." Bokfiii

"En av årets bästa böcker! En bok som direkt hamnar på min topplista." Dom kallar henne Tess

Av författaren till Bokhandeln på Riverside Drive och Bokcirkeln vid världens ände - sålda i över 175 000 exemplar!


I ett gammalt bokskåp i mormors slitna stuga hittar Rebecka en dagbok och en samling brev från 1940-talet och det visar sig snart att hennes familjehistoria är mer komplicerad än hon trott. Vad är det för mörka hemligheter som hennes älskade mormor Anna har dolt under alla dessa år?
Rebecka har flytt sin trasiga familjesituation och inte träffat sin mamma på flera år, men när mormor hamnar på sjukhus återvänder hon motvilligt till Skåne. I breven och dagboken får en berättelse från andra världskriget liv. Den unga Anna är förälskad i Luca och beredd att riskera allt när han ber henne om hjälp med att smuggla danska judar över sundet, omedveten om att ingripandet kommer att förändra deras liv för alltid.
Rebecka läser andaktsfullt och inser att hon inte är den enda som behöver försonas med sitt förflutna. Men finns det fortfarande tid nog för familjen att hitta tillbaka till varandra?
Bokskåpets hemlighet är en gripande och hoppfull historia om hur man går vidare efter en tragedi och kärlek så storslagen att den skapar svallvågor genom årtionden.

FRIDA SKYBÄCK bor i Skåne med sin man och deras två barn. Hennes två första böcker på LB Förlag, Bokhandeln på Riverside Drive och Bokcirkeln vid världens ände, hyllades av både läsare och kritiker och har sålt i över 175 000 exemplar. Bokskåpets hemlighet är Fridas efterlängtade åttonde bok.

"En härligt rik historia med alla ingredienser som skapar en bra feelgood!" Betyg 4, Expressen Söndag

"Bokskåpets hemlighet är en intensiv, händelserik och varm berättelse om kärlek, öde och mod. De två parallella historierna vävs skickligt samman och blir en välskriven och läsvärd feelgoodroman." BTJ

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone