Jump to content
Cover for Aska
Isbn: 978-91-8023-089-6
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: July 2021

E-book

Aska

Andra boken i Det mörka Island-serien

En man hittas brutalt ihjälslagen på stranden till en fridfull fjord på norra Island. En ung journalist lämnar Reykjavík för att utforska fallet på egen hand, omedveten om att en oskyldig människas liv står på spel.
På den minimala polisstationen i Siglufjörður kämpar Ari Þór Arason och hans kollegor med ett alltmer förbryllande fall, samtidigt som den arktiska sommarens 24-timmarsljus börjar förvandlas till mörker av ett askmoln från ett vulkanutbrott - och samtidigt som polisernas egna, personliga problem driver dem till deras yttersta gräns.
Vilka hemligheter har den döda mannen burit på, och vad döljer den unga journalisten? Medan outtalade fasor från det förflutna hotar dem alla, och mörkret djupnar, blir utredningen till en kamp mot klockan för att hitta mördaren innan ytterligare någon mister livet.

RAGNAR JÓNASSON [f. 1976] är det senaste stora stjärnskottet inom den isländska kriminallitteraturen, internationellt hyllad som en av de främsta nya »Nordic noir«-författarna. Mörkret, den första boken om Hulda Hermannsdóttir, hyllades av kritikerna och blev en internationell storsäljare. Aska är den andra boken i Ragnar Jónassons Det mörka Island-serie, om polisen Ari Thór Arason.

»Tveklöst den hittills bästa boken i serien.« The Guardian

»Ruggigt bra.« Washington Post

»Är detta världens just nu bästa deckarförfattare?« The Times

»Ragnar Jónasson har en otäck förmåga att bygga upp skrämmande scener.« Lotta Olsson, DN


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone