Jump to content
Cover for Livets Facit - vägen till lycka
Isbn: 978-91-9861-416-9
Publisher: Bokförlaget Upsaliensis AB
Category:
Education Philosophy Psychology Medicine & Health
Accessible since: October 2021
Narrator: Rolf Jansson
Length: 52 minutes

Audiobook

Livets Facit - vägen till lycka

Ljudboken har producerats i samråd med  leg. läkare, som dessutom är psykiater och leg. psykoterapeut.

Alla strävar efter lycka. Men vi är ofta programmerade att leta efter den på helt fel platser. Det har ofta sagts att vi aldrig har haft så mycket rikedomar, men ändå samtidigt känt oss så olyckliga. Och det är för att sann lycka aldrig kan uppnås genom att samla på oss materiella saker, eller genom att få status eller genom att bli godkänd och accepterad av andra människor. Överhuvudtaget kan lycka aldrig uppnås genom ett beteende som bara gagnar egot. Så att söka lycka utanför dig själv är fel väg att gå. Enda sättet att finna sann lycka är genom att finna kraften inom dig och genom att leva i nuet. Lyckan finns inte i framtiden eller i det som varit. Livet är nu – det finns inget längre fram som kommer att ge oss nyckeln till lycka. Nuet finns här just nu och framtiden kommer också att bestå av en lång rad just nu.

Livet utvecklas i nuet. Men alltför ofta låter vi nuet glida iväg, så att vi kan rusa förbi obemärkta och osedda. Vi slösar bort värdefull tid i våra liv när vi oroar oss för framtiden och grubblar om det förflutna.

Den verkliga meningen med att hitta lyckan

”Leva i nuet” är ett uttryck som vi alla har hört, men vad betyder det, exakt? Du kanske tänker på det som något som ”upplysta” människor gör, till exempel buddhister och eremiter. Inte vanliga människor, som måste tjäna sitt dagliga bröd och ta hand om vardagen. När du lever i nuet tillåter du dig själv att uppleva livet direkt och det är där som lyckan finns. Du är närvarande i stunden. Du märker vad som finns framför dig, just nu. Du ser färgerna. Du hör ljuden. Du tar in dofterna eller odören! Dina sinnen är öppna för världen utan värdebedömning. Att leva i nuet - även kallat mindfulness - är ett tillstånd av medveten närvaro. 

Det är din rätt att kunna hitta lyckan

Faktum är att vi alla har upplevt vad det är att leva i nuet. Detta eftersom vi alla har varit små barn, förlorade av förundran över den fantastiska världen runt oss, lyckliga och helt obekymrade över vad vi ska få ut av det. Och denna förmåga att se världen med nya ögon är en resurs som vi förlorar i vår stressade tillvaro. Om vi låter oss fastna i ansvar, grubblerier och rutinbeteenden förlorar vi flexibilitet och anpassningsförmåga. Och vi riskerar att bli utmattade och utbrända. Men alla människor kan hitta sin egen lycka. Den rätten kan ingen ta ifrån oss. Det gäller bara att veta var man ska leta.

Du kan återställa dina tankar och känslor, lära dig att leva i nuet och hitta den definitiva lyckan

Programmet kommer att föra dig ner till en djup avslappning, varefter du kommer att få ta emot positiva suggestioner till ditt undermedvetna. Det är i ditt undermedvetna som förändringen måste ske. Du kommer också att lära dig övningar som du kan utföra i vardagen. Du kommer att känna att du fått kraft för att möta framtiden mycket mer positivt. Och om många år framöver, när du ser tillbaka på ditt liv, kommer du att ha en djup känsla av tillfredsställelse och kunna säga att du utnyttjade hela din fulla potential. Du behöver inte känna någon ånger eller bitterhet på ålderns höst.

Den kraftfulla inspelningen är helt säker och utgör ett effektivt sätt att hjälpa dig att njuta av din vardag i takt med att du åldras, Du har hittat livets facit. Tag vara på det.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone