Jump to content
Cover for Lär dig hantera oro, ängslan och ovisshet
Isbn: 978-91-8951-000-5
Publisher: Bokförlaget Upsaliensis AB
Category:
Education Philosophy Psychology Medicine & Health
Accessible since: October 2021
Narrator: Rolf Jansson
Length: 35 minutes

Audiobook

Lär dig hantera oro, ängslan och ovisshet

Lär dig hantera oro, ängslan och ovisshet.

Ljudboken har producerats i samråd med  leg. läkare, som dessutom är psykiater och leg. psykoterapeut.

Det är vanligt att känna oro då och då. Det är en del av livet. Oro kan hjälpa dig att undvika en fara eller förbereda dig mentalt inför en uppgift eller en prestation. Det är dock en helt annan sak, när vi låter orostankar gå igenom huvudet upprepade gånger. Du vet att du har gått över gränsen till onödigt oroande när du har tänkt på alla möjliga lösningar och det finns absolut ingenting du kan göra för att åstadkomma omedelbar förändring, men det tär fortfarande på ditt tänkande. Men om du har oro som håller i sig och inte går över och om du känner dig orolig och ängslig för framtiden eller saker som har hänt kan det påverka hur du mår och fungerar i vardagen. Då är det bra om du försöker att begränsa oron.

Tyvärr löser oro ingenting. Livet är osäkert och oro kan inte lösa konflikter eller ge trygghet. Att bli "besatt" av en fråga ger dig inte en lösning, bara mer frustration och dåligt humör. Enkelt uttryckt är det mesta vi oroar oss för inte värt den energi som går åt. Att oroa sig kräver mycket ansträngning och kan vara väldigt distraherande, vilket faktiskt kan hindra oss från att hitta de lösningar vi söker.

Men hur ska du sluta oroa dig? Vi blir så vana vid att våra huvuden fylls med "tänk om" -scenarier så att om vi inte oroar oss så kan vi nästan känna oss oansvariga. Naturligtvis stämmer inte detta med sanningen. Orostankar är bara tankar – och dina tankar är inte du. Ett av de bästa sätten att ta tillbaka kontrollen är genom att gå lite djupare, genom att utnyttja dina tankeprocesser i ditt undermedvetna, med hjälp av guidad självhypnos.

Föreställ dig hur det skulle vara att:

-         lära dig att identifiera de problem du kan lösa!

-         släppa negativa tankar och bli fri från meningslös oro!

-         sluta tänka på saker som du inte kan kontrollera!

-         känna dig avslappnad trots att du inte vet hur saker och ting kommer att gå!

Guidad självhypnos är ett naturligt tillstånd av fokuserad koncentration under kroppslig avslappning och denna ljudbok ger dig ett sätt att slappna av på djupet, släppa all stress från ditt liv och slutligen bli fri från dina orostankar. Med hjälp av avancerade hypnoterapitekniker kan du börja acceptera saker som de är och effektivt hantera livets osäkerheter.

Oavsett om du har ett milt problem eller något mer betydande kan den här självhypnosen ta itu med de främsta orsakerna till oro. Den kan hjälpa dig att ändra hur du tänker när du oroar dig så att du kan njuta av ett lugnare och lyckligare liv. Om du lyssnar på inspelningen ett antal gånger så kan du göra en stor förändring av dina tankar och känslor så att du kan spendera din tid på att hantera problem snarare än att tänka meningslöst på möjliga problem.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone