Jump to content
Cover for Sluta rodna. Självhjälp för dig som rodnar.
Isbn: 978-91-8951-003-6
Publisher: Bokförlaget Upsaliensis AB
Category:
Education Philosophy Psychology Medicine & Health
Accessible since: November 2021
Narrator: Rolf Jansson
Length: 46 minutes

Audiobook

Sluta rodna. Självhjälp för dig som rodnar.

Sluta rodna. Självhjälp för dig som rodnar.

Ljudboken har producerats i samråd med  leg. läkare, som dessutom är psykiater och leg. psykoterapeut.

Människor rodnar av många olika anledningar. Rodnande kan uppstå som ett resultat av en övergående pinsamhet, en snabb ångest eller på grund av en direkt förnedring. Även blyghet och till exempel ilska kan få fram det där avslöjande rodnandet. Vår benägenhet att rodna är dock inte bara begränsad till känslomässiga orsaker. Temperaturförändringar, alkohol, feber, vissa mediciner och kryddig mat kan lika gärna få blodet att rusa till våra kinder.

Egentligen kan man dela upp det känslomässiga problemet i tre olika grupper:

1. Att du rodnar
2. Rädslan för att du ska rodna
3. Rädslan för att någon ska kommentera det och uppmärksamma alla andra på det.

Oavsett orsaken till att du rodnar kan det få dig att känna dig som en jättelik röd neonskylt som signalerar ut ditt fysiska och känslomässiga tillstånd till alla runt omkring dig. Enbart denna upplevelse kan vara pinsam, vilket sen bara ökar ditt dilemma. Även om rodnande är helt naturligt kan det väcka allvarliga känslor, såsom hjälplöshet och skam. Att känna det som att vår kropp är utom vår kontroll är frustrerande och kan även orsaka social fobi hos den som drabbas.

Nåväl, slappna av. Det finns goda nyheter. Denna till synes ofrivilliga reaktion kan lugnas. Vårt omedvetna (undermedvetna) sinne bearbetar psykologiska upplevelser och utlöser fysiska reaktioner som rodnande i ansiktet. Liksom en autopilotfunktion svarar den på inre och yttre stimulans utan eftertanke. Men vi kan ändra detta automatiska svar. Vi kan träna vårt undermedvetna att ta till sig nya beteenden med hjälp av guidad självhypnos.

Guidad självhypnos är en underbart avkopplande upplevelse som gör att vi kan undersöka orsakerna till våra psykiska och psykologiska reaktioner. Genom självhjälp via självhypnos kan vi få en bättre förståelse för hur och varför våra kroppar rodnar, och vi kan börja ersätta vårt oönskade, tidigare ofrivilliga beteende med ett mycket lugnare och mer kontrollerat svar.

Föreställ dig hur det skulle vara att:

-         Göra slut på pinsamheten med känslomässigt rodnande!

-         Känna dig mer självsäker och ha kontroll över din kropp!

-         Bli mer sällskaplig utan rädsla för att rodna i ansiktet!

-         Vara mer avslappnad i stressiga situationer!

-         Kunna svalna snabbt även om du rodnar!

Guidad självhypnos är inte ett mirakelmedel. Men det kan hjälpa till att förbättra din kropp-själ-anslutning och sätta stopp för oönskade fysiska och känslomässiga beteenden. Ditt undermedvetna sinne är väl rustat för att hjälpa dig att hantera din benägenhet att rodna. Den kreativa avslappningen, visualiseringen och andra avancerade hypnoterapitekniker som ingår i denna kraftfulla inspelning för självhypnos kan hjälpa dig att sluta rodna.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone